Visu sarīvē uz smalkās vai rupjās sakņu rīves ( arī gaumes jautājums) pievieno mazliet cukura , sāli, citrona sulu, var arī maltos melnos piparus, visu apmaisa lai sajaucas vienmērīgi savā starpā, ja nav laik gaidit kad sakodīsies savā starpā, var tā pat kā zaļos salātus samačkāt ar roku. Tālāk kas nu kuram garšo , vai tobrīd ir ledusskapī, saldais krējums ( es lietoju to saldo kas parasti nostājas trīslitru burkā lauku pienam, ne veikala) vai kādu no eļļām. Ja partikā nelietojat gaļu tad iesaku šiem salātiem pievienot dažādas sēklas vai riekstus - sezama, saulespuķu , linseklas utt- un uz kādu laiku atstāt salātu nostāvēties, izvadēsies liekais sūrums no rutkiem, un sula, kuras šais salātos ir diezgan, pateicoties ķirbim, uzbriedinās sēkliņas, rezultātā ļoti labs ēdiens , bagāts ar vitaminiem, škiedrvielām un visām citām labam lietām, ja sēž uz diētas ar šito vār kārtīgi piesiet dušu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru