Vakar iedvesmojusies no kādas receptes, kur tapinambūru cep cepeškrāsnī, nolēmu izcept to uz pannas.
Un tā nomizotu tapinambūru griež 5 mm šķēlēs un liek uz sakarsētas pannas, pannā jau ir olīvēļļa un ķiploks , šķēlītes apcep zeltaini brūnas no abām pusēm , noņem no pannas un vēl karstas apber ar sāli un garšvielu maisījumu, es cepot vēl mazliet bazilika pabēru, bet nu tas ir gaumes jautājums, kas kam garšo, oriģinālreceptē bija tīmiāns. Rezultāts diezgan labs, tiešām gandrīz kartupelis tik mazliet saldāks un ūdeņaināks, bet visumā ja ceptu cepeškrāsnī ( bet tad var tāppat ka kartupeļus pargriezt tik uz pusēm) mierīgi var lietot kartupeļa vietā, it sevišķi ja ņem verā tā diētiskās īpašības.
Secinājums - šogad es šo sakņaugu pavairošu savā mazdārziņā...
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru