ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs

Gārsa

Gārsa
Aegopodium podagria
Ground-elder
Сныть
Uzmācīgā nezāle gārsa , daudziem pat prātā nenāk kad to varētu ēst, bet pavasarī kad salāti dobē vēl nav sakuplojuši tā ir ļoti laba alternatīva. Gārsas lapiņas ir labas kad svaigas, mazas, es plūcu tās kas vēl īsti nav atvērušās. Gārsa tāpat kā visas citas zāles pavasarī ir labs vitamīnu avots, profilaktiski to lieto pret reimatismu, nieru un kunģa slimībām.
Gārsa samazina skābi visā organismā un sekmē sāļu izvadīšanu no locītavām, samazina holesterīnu.

Gārsas salāti
Gārsa - 2 saujas
Ceļmallapas - 1 sauja
Virza - 1 sauja
Gurķis - 1gab
Dilles - nedaudz
Maura lociņi - nedaudz
Sezama sēklas - 1 tējkarote
Eļļa (auksti spiesta) no ķirbju sēklām vai riekstiem pēc garšas
Gārsas lapas, ceļmallapas, virzu, lokus un dilles sagriež sīki. Gurķi sagriež šķēlītēs vai pusmēnestiņos. Apspricē ar eļļu, apkaisa ar sēkliņām . Piedzer rūgušpienu vai kefīru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru